Prof. Dr. Jörg Ramseger: Hvad børn har brug for, og skoleplanlæggere kunne bygge

januar 28, 2025

Prof. Dr. Jörg Ramseger

Prof. Dr. Jörg Ramseger: Hvad børn har brug for, og skoleplanlæggere kunne bygge - vellykkede skolebygninger i sammenhæng med heldagsbehov

Med den lovmæssige ret til heldagsstøtte i folkeskolerne står Tyskland over for en væsentlig udfordring: Hvordan kan skolerne indrettes, så de opfylder børns behov og samtidig opfylder de øgede krav til heldagsundervisning? Svar herpå er givet af Prof. Dr. Jörg Ramseger, professor emeritus ved det frie universitet i Berlin og en af ​​de mest erfarne eksperter i skoleudvikling og uddannelsesforskning i Tyskland.

Succesfulde eksempler og praksisorienteret indsigt

Prof. Dr. Jörg Ramseger har årtiers erfaring med skoleudvikling. Efter at have uddannet sig til lærer i folkeskoler og gymnasier gennemførte han en diplomuddannelse i pædagogik, psykologi og sociologi. Han arbejdede som lærer på Wartburg-grundskolen i Münster, den første heldags-grundskole i Nordrhein-Westfalen, i flere år og spillede en nøglerolle i udformningen af ​​det prisvindende uddannelseskoncept.

Fra 2004 til 2016 har prof. Dr. Ramseger professor i skolepædagogik med fokus på grundskoler ved det frie universitet i Berlin og leder af grundskolens pædagogiske forskningsenhed. Hans hovedområder omfatter pædagogisk teori, naturvidenskabelige uddannelser og skolearkitektur. Som medforfatter af Berlins uddannelsesprogram for den åbne heldagsgrundskole og medlem af det statslige rådgivende udvalg for skolebyggeri, bringer han omfattende ekspertise til planlægningen af ​​moderne skolebygninger. Han støtter kommuner i hele Tyskland i alle planlægningsfaser, fra konceptudvikling til implementeringstest, og fungerer jævnligt som ekspert i konkurrencejuryer.

I 2014 blev han tildelt Erwin Schwartz Elementary School Prize for hele sit videnskabelige arbejde.

Den 15. og 16. april 2025 fortalte Prof. Dr. Ramseger vil tale på SCHULBAU Leipzig om, hvordan skoler kan designes til at være multifunktionelle for at tage lige hensyn til børns, læreres og nabolagets behov. Der er særligt fokus på brugen af ​​skolebygninger som kvartercentre, der tilbyder fleksible lærings-, fritids- og mødelokaler.

Et kig ind i fremtiden for uddannelsesbyggeri

Med sin mangeårige erfaring og indgående kendskab til det tyske uddannelseslandskab har prof. Dr. Ramseger vil præsentere konkrete eksempler på succesfulde skolebyggerier og vise, hvordan bæredygtig arkitektur og gennemtænkte rumlige koncepter bidrager til en holistisk uddannelsesoplevelse. Leipzig, som planlægger at bygge og genaktivere omkring 30 nye skoler inden 2030, er det perfekte sted at diskutere disse fremadrettede ideer.

Begivenhedsoplysninger: SCHULBAU Leipzig 2025

SCHULBAU Leipzig finder sted den 15. og 16. april 2025 i Alte Wollkammerei. Under mottoet “Multifunktionalitet og flere anvendelser” er der fokus på bæredygtigt design af skoler og friarealer. Benyt lejligheden til at høre fra Prof. Dr. Ramseger og andre eksperter og bliv inspireret af eksempler på bedste praksis.

Kommende events

Lignende artikler

Janina Zerbe med et frisk perspektiv på pædagogisk konstruktion

Janina Zerbe med et frisk perspektiv på pædagogisk konstruktion

foto: Rasmus HjortshojJanina Zerbe, kreativ direktør for KHR, bringer et nyt perspektiv til pædagogisk konstruktion med sin ekspertise. Ved SCHULBAU Think-Tank Copenhagen 2025 den 3. juni præsenterer hun skolens imponerende projekt i Nuuk. Det danske arkitektfirma KHR...