april 28, 2025

Signe Wenneberg
Bygning betyder ansvar – for mennesker, miljø og fremtidige generationer. Men hvordan ser bæredygtigt byggeri ud i praksis? Og hvilken rolle spiller arkitektur og byudvikling i en tid med klimaforandringer?
Signe Wenneberg, dansk journalist, forfatter og en af de førende stemmer i bæredygtighedsdebatten, vil tale om den sociale dimension af bæredygtige byggeprojekter på SCHULBAU Think-Tank Copenhagen 2025 den 3. juni 2025 på Trifolium.
Klimavenlig arkitektur som et socialt ansvar
Signe Wenneberg er kendt for sin engagerede tilgang til bæredygtighed, byggekultur og social ansvarlighed. Hun går ind for en byggemetode, der går ud over CO₂-balancer og tager hensyn til spørgsmål om social retfærdighed og langsigtet brug. Med sit indgående kendskab til arkitektur, monumentbevaring og økologisk byggeri er hun engageret i projekter, der skåner ressourcer og samtidig giver reel merværdi for samfundet.
“Det handler ikke kun om at bygge bæredygtigt – det handler om at gøre det rigtigt,” forklarer Signe Wenneberg. Den er afhængig af gennemsigtig kommunikation, ærlige materialer og planlægning, der fokuserer på folks behov. Uanset om det er byområder eller skoler – for dem betyder bæredygtigt byggeri at arbejde med eksisterende strukturer i stedet for at erstatte dem med nye bygninger uden at spørge.
Fra sociale medier til byggekulturdebatten
Med over 80.000 følgere på Instagram har Signe Wenneberg skabt en digital platform, der gør arkitektur og miljøbevidsthed tilgængelig for et bredt publikum. Hendes “lille grønne avis” er både en samling af personlige tanker og et rum for diskussioner om bygningskultur, klimabeskyttelse og sociale forandringer.
I sit journalistiske arbejde og sine foredrag kombinerer hun teoretisk viden med praktiske eksempler – altid med det formål at inspirere folk til at tage bæredygtigt byggeri til sig. Hun viger ikke tilbage for at gøre sine ord tydelige: For hende er klimasikring ikke en valgfri tilføjelse i byggebranchen. Det er en nødvendighed, der skal tages alvorligt af alle involverede.
SKOLEBYGGELSE Tænketank København 2025: Bæredygtige perspektiver for pædagogisk byggeri
På SCHULBAU Think-Tank Copenhagen 2025 mødes arkitekter, byplanlæggere, beslutningstagere, eksperter og offentlige og private investorer for at diskutere fremtiden for uddannelsesbyggeri. Hvilket ansvar har arkitekter i tider med klimaforandringer? Hvordan kan der bygges skoler, der sparer ressourcer og samtidig tilbyder pædagogisk merværdi? Og hvilken slags byggekultur ønsker vi at efterlade til fremtidige generationer?
Signe Wenneberg bringer sin klare holdning til denne debat. Enhver, der er interesseret i bæredygtig byudvikling og ansvarlig arkitektur bør ikke gå glip af hendes foredrag. For én ting er klar: Byggeriets fremtid begynder med spørgsmålet om, hvordan vi bygger i dag.
Kommende events
Lignende artikler
Jan Gehl ved SCHULBAU Tænketanken København 2025
Jan GehlDet er ikke tilfældigt, at børn og ældre føler sig godt tilpas i det offentlige rum. For prof. Jan Gehl er deres tilstedeværelse det mest synlige tegn på en beboelig by. I over 40 år har arkitekten, byplanlæggeren og forfatteren arbejdet med at tænke bylivet...
JES Socialtecture studier af livet som skolefag
Julia ErdmannDen 3. juni 2025 slår SCHULBAU Festivalen dørene op i København på Trifolium. Arrangementet er dedikeret til fremtidens pædagogiske byggeri og sætter liv og sameksistens i centrum for arkitekturen. Et særligt højdepunkt: bidraget fra Julia Erdmann og...
Prof. Jan R. Krause modererer den faglige udveksling
Prof. Jan R. Krause, foto: ofat.berlinHvordan kan skoler blive inspirerende læringsmiljøer? Hvilke koncepter forbinder arkitektur, uddannelse og byudvikling? Denne debat er i fokus for SCHULBAU Salon & Messe Copenhagen 2025. Som moderator ledsager prof. Jan R....