Dansk-tysk arkitektteam vinder Olympiastützpunkt Hamburg

30. November 2022

For anden gang i år har danske KHR Architecture i samarbejde med deres tyske partner BBPlan, Ham- burg, vundet et skolebyggeri i Tyskland, Olympiastützpunkt (OSP) i Hamburg. Det er KHR ́s tredje ty- ske skolebyggeri de seneste år og et fjerde står foran offentliggørelse også sammen med BBPlan, for- tæller KHR ́s kreativ direktør og partner Janina Zerbe til Byggeeksport. Danske Ark og Schulbau. Baggrunden for succésen ligger godt et par år tilbage, hvor KHR fulgte Danske Arks anbefalin- ger om, hvordan man bedre får succés på det tyske marked med bl.a. ansættel- se af tysktalende medarbejdere og en tysk partner. Men pegede også på tyske Schulbau, hvor danske arkitekter kan komme med indlæg om deres erfaringer med skolebyggeri. Præcist det har KHR gjort, senest på første Schulbau i København og igen på Schulbau i næste måned i Hamburg. Berlin. Første vundne skoleprojekt, Am Breiten Luch i Berlin, i samarbejde med Renner Architekten i Berlin, der står færdigbygget i 2025 og med et budget på 325 mio. kr. Olympiastützpunkt. Det aktuelt vundne regering– og delstatsstøttet Olympiastützpunkt, Hamburg/ Schleswig-Holstein, i Hamburgs bydel Dulsberg, er for regionens olympiske topatleter. Det omhandler ombygning og nybyggeri og er budgetteret til 31,5 mio. euro.– Der er hård konkurrence på det tyske marked, så vi har bevidst valgt at koncentrere indsatsen på Berlin og Nordtyskland. Det er dejligt at se, at strategien barer frugt. Det er en fed opgave i international liga, som vi er stolte af at have vundet og glæder os rigtig meget til at komme i gang med. Vi har ikke noget tilsvarende i Danmark, og det bliver både sjovt og udfordrende at skabe et center, hvor olympiske top atleter kan træne, bo og blive understøttet sundhedsfagligt, kommenterer kreativ direktør Janina Zerbe.
Projektet på samlet 16.820 kvm omfatter alt fra sportsog svømmehaller til atleter- nes boliger, ny grundskole, mediecenter og parkeringskælder. Dertil kommer udearealer med blandt andet en række udendørs sportsfaciliteter, som skal anlægges i projektets sidste af fem faser. Inden byggeriet indledes nedrives det eksisterende Aqua Hotel.

Lignende artikler

Schulbau messe stuttgart. Tak til stuttgart for to fantastiske dage!

Schulbau messe stuttgart. Tak til stuttgart for to fantastiske dage!

Foto: Cubus Medien Verlag / Thomas Rathay Stuttgarts borgmester Isabel Fezer (t.v.) og Kirsten JungTak til alle der kom til til Carl Benz Arena i Stuttgart den 28. og 29. februar. Når beslutningstagere taler med producenter om moderne og bæredygtige skoler, arkitekter...

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

STYRK DIT INTERNATIONALE NETVÆRK INDEN FOR SKOLEBYGGERI Af: Danske Arkitektvirksomheder Foto: Frederiksbjerg Skole, Henning Larsen og GPP Arkitekter. Fotograf: Peter NørbyVær med til en inspirerende dag inden for bæredygtigt skolebyggeri. En dag med innovative...