“Læringshus Nærheden”: Mikkel Hermann Sørensen præsenterer innovativ arkitektur til moderne læring

30. November 2022

Mikkel Hermann Sørensen
Foto: privat

Til den nye multifunktionelle skole og medborgerhus “Nærheden” i Høje-Taastrup blev bygningens arkitektur specifikt designet som et pædagogisk værktøj til at fremme det 21. århundredes læringsmiljø. Gennem fleksible rum og innovative designelementer har arkitekterne hos Christensen & Co, ledet af partner og arkitekt Mikkel Hermann Sørensen, skabt et miljø, der understøtter udviklingen af STEAM-færdigheder og giver eleverne mange læringsmuligheder.

“Nærheden” er den første offentlige skole i Danmark, der er baseret på det 21. århundredes læringskompetencer, også kendt som STEAM (Science Technology Engineering, Arts and Mathematics). Gennem dialoger med lærere, pædagoger, lokalsamfundet og borgerne er der udviklet et banebrydende nyt koncept, hvor arkitekturen er en platform for en stærk læringskultur.

De visuelle forbindelser mellem aktiviteterne er drivkraften for synergier og møder på tværs af rummene: Elever og lærere kan derfor inspirere hinanden. Fremtidens studerende skal ikke bare navigere i den digitale verden, men også forme den. Derfor er Nærheden Community Center planlagt som et værktøj, der forbereder dem på fremtiden med et fleksibelt arbejdsliv og et øget fokus på nye hurtige udviklinger inden for teknologiske færdigheder.

Arkitekturen smelter sammen med det omkringliggende landskab og skaber en åben og indbydende atmosfære, der kombinerer natur og fællesskab. Derudover har bygningen et stærkt fokus på energieffektivitet og bæredygtighed ved at integrere innovative teknologier som naturlig køling og optimeret brug af dagslys.
Som arkitekt er Mikkel Hermann Sørensen kendetegnet ved sin særlige interesse for at løse komplekse arkitektoniske opgaver. Hans stærke analytiske evner gør ham i stand til at evaluere og prioritere et byggeprograms behov og funktioner med henblik på at udvikle innovative og funktionelle arkitektoniske løsninger.

Hans professionelle karriere har været præget af et stort antal internationale og lokale projekter, hvor han har været særligt aktiv i konceptudviklings- og designfaserne. Takket være hans tætte samarbejde med en bred vifte af fagfolk og forretningspartnere har han en dyb forståelse for inkluderende dialog i de tidlige designfaser af et projekt.

Nogle af Mikkel Hermann Sørensens mest imponerende projekter er Nordøstamager Skole i København, Danmark; Kultur- og Borgerhuset i Høje Taastrup, Danmark; Carlsberg Campus Capital i København, Danmark; Albano Campus i Stockholm, Sverige; det nye rådhus i Lund, Sverige; og Odsherred Teater i Nykøbing Sjælland, Danmark.

Du kan glæde dig til Mikkel Hermann Sørensens præsentation på vores SCHULBAU-messe i København tirsdag den 14. maj 2024.

Schulbau messe stuttgart. Tak til stuttgart for to fantastiske dage!

Schulbau messe stuttgart. Tak til stuttgart for to fantastiske dage!

Foto: Cubus Medien Verlag / Thomas Rathay Stuttgarts borgmester Isabel Fezer (t.v.) og Kirsten JungTak til alle der kom til til Carl Benz Arena i Stuttgart den 28. og 29. februar. Når beslutningstagere taler med producenter om moderne og bæredygtige skoler, arkitekter...

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

STYRK DIT INTERNATIONALE NETVÆRK INDEN FOR SKOLEBYGGERI Af: Danske Arkitektvirksomheder Foto: Frederiksbjerg Skole, Henning Larsen og GPP Arkitekter. Fotograf: Peter NørbyVær med til en inspirerende dag inden for bæredygtigt skolebyggeri. En dag med innovative...

Dansk-tysk arkitektteam vinder Olympiastützpunkt Hamburg

Dansk-tysk arkitektteam vinder Olympiastützpunkt Hamburg

For anden gang i år har danske KHR Architecture i samarbejde med deres tyske partner BBPlan, Ham- burg, vundet et skolebyggeri i Tyskland, Olympiastützpunkt (OSP) i Hamburg. Det er KHR ́s tredje ty- ske skolebyggeri de seneste år og et fjerde står foran...