Schulbau messe stuttgart. Tak til stuttgart for to fantastiske dage!

30. November 2022

Foto: Cubus Medien Verlag / Thomas Rathay

Stuttgarts borgmester Isabel Fezer (t.v.) og Kirsten Jung

Tak til alle der kom til til Carl Benz Arena i Stuttgart den 28. og 29. februar. Når beslutningstagere taler med producenter om moderne og bæredygtige skoler, arkitekter netværker med internationale gæster, politikere og myndighedspersoner præsenterer eksemplariske byggeprojekter, så kan det kun være SCHULBAU Salon & Messe.

Når beslutningstagere taler med producenter om moderne og bæredygtige skoler, arkitekter netværker med internationale gæster, og politikere og myndighedspersoner præsenterer eksemplariske byggeprojekter, så kan det kun være SCHULBAU Salon & Messe.

Den anerkendte uddannelsesbegivenhed inviterede til årets første møde og åbnede dermed rækken af messer for 2024. Talrige brancherepræsentanter indhentede informationer på standene og lyttede til sceneprogrammet. Energien var til at tage og føle på overalt: Alle ville være med, når vejene til fremtidens bæredygtige uddannelsesbyggeri blev præsenteret.

Grundlægger og administrerende direktør Kirsten Jung bød velkendte aktører fra Stuttgarts skolebyggescene velkommen og åbnede SCHULBAU Salon & Messes første dag sammen med borgmesteren i delstatshovedstaden Stuttgart, Isabel Fezer, som er leder af ungdoms- og uddannelsesafdelingen.

På messens andendag fortalte Kerstin Niendorf, den nye leder af skoleforvaltningen i Stuttgart by, om ord, fakta og mod i forbindelse med skolebyggeri i Stuttgart og omegn.

Nyt format “Ved køkkenbordet”

Flere eksperter behandlede aktuelle emner inden for uddannelsesbyggeri.
Køkkenbordet var opstillet i auditoriet på samme niveau som publikum. I denne afslappede atmosfære kunne der opstå særligt spændende diskussioner om emner som at leve og lære i bæredygtige byggematerialer eller efterspørgslen efter heldagsrum.

Bæredygtige projekter

Moderatorerne Hannah Pinell og Monica Tusinean guidede dygtigt publikum gennem programmet og gav diskussionerne ny dynamik.

Emnet bæredygtighed blev taget op som et centralt krav fra forskellige sider. For eksempel i præsentationen af Michael Glück, en landskabsarkitekt fra bdla, som fremhævede udfordringerne ved bæredygtigt, klimatilpasset byggeri. De besøgende på messen oplevede bæredygtighed og særligt imponerende perspektiver ved de internationale præsentationer. Arkitekt Kristina Ziadeh præsenterede lerstensbygningen “Rising Star School” i Harare, Zimbabwe, under titlen “Ran an den Lehm”. Det pædagogiske integrationsprincip “New York Nest” fra danske skoler blev præsenteret af Martin Roald Schrøder Poulsen. “Accepter forandring som en permanent tilstand – tænk ud fra målet – bare gør det!” Denne opfordring leverede Andreas Hein i sin præsentation. Den tidligere leder af skoleforvaltningen i Stuttgart og nuværende uddannelses-, social- og kulturborgmester i byen Friedrichshafen fokuserede på potentialet i små byer og ramte med sin appel en nerve i branchen.

Med Stuttgart-messens momentum har vi nu åbnet året 2024!

Den 16. og 17. april inviterer vi branchen til Frankfurt am Main til endnu en udveksling af ideer.
Ombygning – transformation af bygninger og rum/indretning – cirkulært byggeri – åbent rum/landskab/klima – serielt byggeri – erhvervsuddannelse og håndværk – innovativ uddannelse gennem bevægelse og sport – det er alt sammen emner, der bevæger os i Frankfurt. I metropolen ved Main vil vi arbejde sammen med dig om at finde svar på alle disse områder. Spændende projekter og mange innovationer venter på dig. Endnu en fest med kontrakttildelinger og kontakter venter os alle. Indtil da vil vi hver uge præsentere dig for vores talere og eksperter inden for skolebyggeri.

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

STYRK DIT INTERNATIONALE NETVÆRK INDEN FOR SKOLEBYGGERI Af: Danske Arkitektvirksomheder Foto: Frederiksbjerg Skole, Henning Larsen og GPP Arkitekter. Fotograf: Peter NørbyVær med til en inspirerende dag inden for bæredygtigt skolebyggeri. En dag med innovative...

Dansk-tysk arkitektteam vinder Olympiastützpunkt Hamburg

Dansk-tysk arkitektteam vinder Olympiastützpunkt Hamburg

For anden gang i år har danske KHR Architecture i samarbejde med deres tyske partner BBPlan, Ham- burg, vundet et skolebyggeri i Tyskland, Olympiastützpunkt (OSP) i Hamburg. Det er KHR ́s tredje ty- ske skolebyggeri de seneste år og et fjerde står foran...