SCHULBAU kompakt-salonen i Wien bød på en livlig udveksling, nye kontakter og idéer.

18. Maj 2022

Mange gæster var rejst fra Wien og hele Østrig til den første SCHULBAU kompakt-salon i Donaumetropolen. Dette resulteret i gode diskussioner i en hyggelig atmosfære med fuld forplejning. Det hele fandt sted i den charmerende Expedithalle den 11. maj 2022. Foredragsprogrammet var internationalt orienteret og kompakt – med syv fokuspunkter relateret til de vigtigste emner i Wien og Østrig i 2022.

I løbet af de næste ti år vil den østrigske forbundsregering investere 2,4 milliarder euro i nybyggeri, ombygning og renovering af forbundsskoler, og der vil være omkring 270 byggeprojekter i hele landet. I Wien vil der blive bygget omkring 100 ekstra klasser om året frem til 2025 for at sikre den nødvendige skoleplads.

Det store skoleudviklingsprogram, som skal give et løft i moderniseringen og digitaliseringen, var årsagen til, at direktør og projektleder Kirsten Jung og teamet fra Cubus Medien Verlag rejste til Wien for at arrangere SCHULBAU kompakt-salonen.

Architecture Tour Wien på forhånd

Allerede dagen før, den 10. maj 2022, havde interesserede mulighed for at besøge to fremragende wieneriske skoleprojekter eksklusivt sammen med os. Arkitekturrundturen i Wien førte til forbundsskolen i søbyen Aspern, der er designet af fuchs&fasch.architekten, og som blev tildelt statsprisen for arkitektur og bæredygtighed. Det andet projekt, som vi så på sammen, var uddannelsescampus “Liselotte Hansen Schmidt”, som åbner i efteråret 2021, og som er planlagt af Karl und Bremhorst Architekten, der anvender geotermisk energi, solenergi og lagringsmasse i en sofistikeret kombination. De ansvarlige for byggeriet – Bundesimmobiliengesellschaft (BIG) og byen Wien – samt arkitekterne præsenterede projekterne i detaljer.

Mødet mellem beslutningstagerne om skolebyggeri

Alle beslutningstagere inden for skolebyggeri var til stede i SCHULBAU kompakt-salonen og fik hurtigt skabt et netværk med udstillerne og med hinanden. Arrangementets støtter, Wiens by, Bundesimmobiliengesellschaft (BIG) og Architektenkammer (arkitektkammeret) var også repræsenteret på stedet og stod til rådighed for at tale direkte med de besøgende.

Det lille, eksklusive koncept i SCHULBAU kompakt-salonen tilbød alle deltagere en kompakt uddannelsesdag. De 154 gæster lyttede til foredrag om skolebyggeri af vores eksperter fra Østrig, Danmark og Tyskland ved langborde. I pauserne havde alle tid til at udveksle idéer og netværke. Der blev skabt mange nye idéer og kontakter!

Schulbau messe stuttgart. Tak til stuttgart for to fantastiske dage!

Schulbau messe stuttgart. Tak til stuttgart for to fantastiske dage!

Foto: Cubus Medien Verlag / Thomas Rathay Stuttgarts borgmester Isabel Fezer (t.v.) og Kirsten JungTak til alle der kom til til Carl Benz Arena i Stuttgart den 28. og 29. februar. Når beslutningstagere taler med producenter om moderne og bæredygtige skoler, arkitekter...

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

Danske Arkitektvirksomheder deler Skolebyggeri

STYRK DIT INTERNATIONALE NETVÆRK INDEN FOR SKOLEBYGGERI Af: Danske Arkitektvirksomheder Foto: Frederiksbjerg Skole, Henning Larsen og GPP Arkitekter. Fotograf: Peter NørbyVær med til en inspirerende dag inden for bæredygtigt skolebyggeri. En dag med innovative...